Ruimte genoeg, aanbouw was niet nodig

Mijn ontwerp maakte een logisch ruimtelijke geheel van een wat hokkerige plattegrond in deze woning te Soest. De wens van mijn opdrachtgevers was een royale keuken. Hiervoor bleek niet een aanbouw de oplossing, zoals vooraf door hen overwogen, maar een nieuwe indeling van al bestaande ruimtes. De nieuwe zichtlijnen door plaatsingen van ramen en weghalen van wanden vergroot de ruimtelijkheid waardoor de woning nog royaler oogt: “het is alsof we een nieuwe woning hebben”. Soms hebben relatief goedkope ingrepen een groot effect, bijvoorbeeld¬† een extra deur in de hal die rechtreeks uitkomt in de keuken, waardoor je letterlijk een rondje kunt lopen op de woonverdieping.

jaartal

  • 2019 ontwerp & uitvoering

opdrachtgever

  • particulier

ontwerp

  • Atalja Willemen

aannemer

  • van Hoeijen