Vertel

Nieuws en wat me opvalt, inspireert of verbaast
  Berichten laden...
 • Groter zonder uitbreiding

  Een kleine aanpassing maakt groot verschil. Meer ruimtelijkheid ontstond door o.a. de scheidingswand van de half open keuken van dit appartement weg te breken. Het lijkt alsof de woonkamer-keuken groter is geworden!

 • Meergeneratie wonen: woningsplitsing voor dochter

  Ik werd gevraagd de een echtpaar op leeftijd om advies te geven hoe zijn hun inmiddels te groot geworden woning kunnen splitsen, zodat zij een bovenwoning voor hun dochter kunnen maken. Een mooie oplossing waar helemaal ik achtersta: het gebruik van m2 die”‘over” zijn als een deeloplossing voor woningnood.

 • Ontwerp Almere Boven

  Tijdens de corona-lockdown maakte ik met veel plezier een uitstapje naar tentoonstellingsontwerp. Voor het stadsarchief Almere ontwierp ik, in nauwe samenwerking met de curator Michel Langendijk en de grafisch ontwerpster Raffaela Wang, de luchtfoto-tentoonstelling Almere Boven. Op 4 verschillende locaties was een selectie van luchtfoto’s uit het archief te zien, die een mooi beeld geven…

 • Duimen voor kavel “aan de Kreek” in Duin

  Heeft u zich,  net als wij zelf,  net aangemeld voor één van de kavels van de Laren in Almere Poort? Als u één van de gelukkige bent in de loting, kunnen wij u verder helpen met advisering, ontwerp,  begeleiding bij de uitvoering van uw woning. Tijdens een kennismakingsgesprek (altijd gratis!)  horen wij graag over uw…

 • Nominatie “Beste woongebouw van het jaar 2020”

  Met CPO Havenhuis van Hollands Zicht zijn we genomineerd voor de Architectenweb Award 2020 als Beste woongebouw van het jaar 2020 29 oktober bekend gemaakt welk van de 5 genomineerd woongebouwen deze Award wint. Spannend!

 • Als huurder zelf jouw woning laten bouwen in Amsterdam?

  Gemeente Amsterdam is gestart met een nieuwe vorm van zelfbouw: de wooncoöperatie. Een groep toekomstige huurders kan zelf aan de slag gaan met het (laten) ontwikkelen van een wooncomplex  op één van de aangewezen lokaties door de gemeente Amsterdam. Met een groep particulieren vorm je samen een wooncoöperatie die zorg draagt voor de ontwikkeling van…

 • Jammer, geen zelfbouw-kavel in Duin!

  Helaas zelf achter het net gevist: het plan om een eigen huis te gaan bouwen in Duin in Almere Poort gaat niet door. Dit weekend waren alle zelfbouwkavel gereserveerd. 🙁 De plek en de te bouwen architectuur sprak me aan. Kavels tussen de bomen , met materialisering die daar op aansluit, veel echte houten gevels.…

 • Het Havenhuis staat!

  Met trots zijn de sleutels van het CPO Havenhuis in Havenkwartier Deventer overgedragen aan de enthousiaste opdrachtgevers! Als team Hollands Zicht (met Angela Holterman en Derko-Jan Dollen) hebben we dit collectieve particuliere project ontworpen. We kregen veel positieve reacties tijdens  het opleveringsfeest.

 • Nieuwe gevel, minder energiegebruik

  Deze vrijstaande woning is onherkenbaar geworden door zijn nieuwe “jas” bestaande uit  een nieuwe isoalatielaag afgewerkt met stuc. Nieuwe brede dakrand houdt niet alleen de zonnepanelen niet in het zicht, maar geeft de woning ook een luxe uitstraling.

 • Extra bedden zonder ruimte voor slaapkamer, welkom!

  Antwoord op de vraag van mijn opdrachtgever: “Hoe bied ik een fijne slaapplek aan twee uit-huis-wonende kinderen zonder te veel kosten te maken? “Een bedstee met een dubbel (opklap-)bed!